Start projektu chytre-elektro.cz

31. 08. 2022, 12:56

Na trhu již je spoustu obchodů s chytrou domácností a fotovoltaikou. Mým cílem není jim konkurovat, ale nabízet produkty a služby jinde nedostupné, úzce související s chytrou domásností a možností propojení s fotovoltaickou elektrárnou. Služby jsou zaměřené na lokální oblast, to znamená cca max 50 Km okruh od místa působení firmy. 

Chytrá domácnost je dnes cenově dostupná, s možností širokého uplatnění. Dá se instalovat do starších domácností, kde el. instalace nebyla projektována pro moderní systémy již od počátku.  Zaměření preferuji na tzv. Zigbee produkty, kdy komunikace mezi jednotlivými zařízenímy je rádiová, podobná wifi signálu, ale nezahlcuje vám již stávající wifi síť. Další výhodou je rozšiření signálu každým přidaným zařízením, které je napájeno ze sítě 230 V AC( ne na baterky). 

Vybral jsem si z dostupných produktů systém Home assistant, který je vyvíjen jako open source(otevřený zdrojový kód). Tento systém prošel bouřlivým vývojem a stal se již stabilním. Je to universální systém, který podporuje většinu zařízení od jiných výrobců. Podpora vývojářu se provádí instalací cloudu s názvem nabu casa, která je zpoplatněna částkou 6,50 US$ měsičně. 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Je to OK.
Nesouhlasím