připojení TRV06 Zigbee 3.0 TUYA

27. 10. 2023, 09:22

Popíšu krátké nastavení hlavice Avatto do Home assistenta. Hlavice jsem zakoupil k otestování s myšlenkou že je dám na e-shop, cena mi přišla zajímavá v poměru cena-výkon. 

K mému překvapení, i když jsem si ověřil na stránkách https://zigbee.blakadder.com/, zda jde hlavici použít do ZHA, se hlavice načetla ale buhužel bez dat. Prostě komunikace nula, data žádná, pouze byla vidět jako další pojmenované zařízení a to bylo vše. 

Nevšimnl jsem si totiž poznámky dole, že pro ZHA se má použít tzv. custom quirks.

 

Zde popíšu krátký popis jak tuto hlavici nainstalovat do ZHA. 

V HA je potřeba v adresáři config vytvořit nový adresář s názvem "custom_zha_quirks". Do tohoto adresáře je potřeba vložit soubor ts0601_trv_me167.py   z odkazu https://github.com/jacekk015/zha_quirks, který vytvořil uživatel s nickem jacekk015. 

Pokud se  toto podaří, stačí restartovat  HA a po najetí aktivivat vložení nového zařízení v ZHA. Hlavice se otočným ovladačem otáčí směrem doleva, dokud se na displeji hlavice neobjeví nápis OFF. Poté se ovladač stiskne na cca 5s. a déle, dokud nezačne blikat na hlavici symbol síťě. 

Jakmile jej ZHA najde, iž standartním postupem přidáme zařízení do ZHA. U zařízení se objeví tzv. zvláštnost s informací odkud si načetlo data pro nastavení. 

 

 

Comments

Discussion is empty.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).